Metode de lărgire a încălțămintei

Bine v-am regăsit, dragi cititoare!
Deoarece în ultima perioadă mi-ați scris întrebându-mă dacă știu ceva metode de lărgire a încălțămintei, m-am gândit că ar fi un bun prilej pentru a vă împărtăși câteva trucuri la care eu recurg atunci când întâmpin această dificultate(nu sunt multe metode, însă chiar funcționează – le-am încercat doar pe încălțăminte din piele naturală, nu și pe înlocuitori).

Cred că fiecăreia dintre noi ni s-a întâmplat măcar o dată în viață să ne achiziționam o pereche frumoasă de pantofi, dar nepotrivită ca număr, în speranța că aceștia se vor mai ”lăsa” în timpul purtării, nu-i așa? Deci cum procedăm când am mai avea nevoie de încă o  jumătate de număr la încălțămintea preferată pentru a nu ne simți crispate ori de câte ori ne încălțăm cu aceasta?

Metoda 1: puneți o oală cu apă la fiert și momentul în care apa atinge punctul fierberii și emană vapori poziționați încălțămintea deasupra acesteia cu interiorul în jos pentru ca vaporii de apă să determine pielea să se lase și să devină mai flexibilă. Pentru a-și menține forma obținută după aplicarea acestei metode, vă recomand să umpleți încălțămintea cu ghemotoace de hârtie.

Metoda 2: încălțați-vă cu o pereche de șosete pe care ați umezit-o foare bine în apă caldă, apoi introduceți-vă picioarele în încălțămintea cu pricina și mergeți prin casă încălțate astfel până când simțiți că aceasta a mai cedat; poate fi necesară repetarea acestui procedeu pe parcursul mai multor zile.

Metoda 3: încălțați o pereche de șosete groase, introduceți-vă picioarele în încălțămintea care vă strânge, porniți uscătorul de păr și plimbați aerul cald pe suprafața pantofilor inistând pe zonele unde vă strânge mai tare, preț de câteva minute; de asemeni, și în cazul acestei metode poate fi necesară repetarea acesteia.

Metoda 4: dacă niciuna dintre metodele de mai sus nu au funcționat în cazul vostru, nu vă rămâne decât să duceți încălțămintea la o cizmarie – cizmarul o va pune pe calapod iar după 1-2 zile aceasta va căpăta dimensiunile necesare vouă.

Așadar, este timpul să scoateți la lumină toată încălțămintea pe care ați uitat-o pe undeva prin dressing, deoarece acum cunoașteți patru procedee prin care o puteți face confortabilă! 😀

Sper ca această postare  să vă fie de folos și dacă mai cunoașteți și alte metode de lărgire a încălțămintei vă rog să mi le scrieți în comentarii.

Vă îmbrățișez! ❤

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s